Thứ hai, 09/06/2025 | 21:33 GMT+7
Abstract: Wine is a healthy drink and is becoming more diverse thanks to the substances with high biological activity and fully preserved the antioxidant capacity in the fruit after fermentation by yeast. This study aims to isolate yeasts that are capable of soursop fermentation. There were eight yeast strains isolated, in which five strains of yeasts NM1.1, NM1.2, NM2.1, NM3.1, NM3.2 are capable of fermenting soursop wine. Wine product after fermentation using strain NM1.1 with initial conditions of 22ºBrix, pH 4.5, supplemented yeast 1% (w/v) at room temperature (28-30ºC), in twelve-day, produced the ethanol content 10% v/v, methanol 1.304 g/l, and SO2 10.9 mg/l that meet Vietnamese standards (QCVN 6-3:2010/BYT). Keywords: Annona muricata, anti-oxidation, soursop, soursop wine, yeasts. |
Đối với ngành da giày, các hiệp định thương mại tự do không chỉ mang lại cơ hội gia tăng xuất khẩu mà còn thúc đẩy sự đổi mới, chuyển đổi chuỗi cung ứng và cải thiện chất lượng sản phẩm để đáp ứng các tiêu chuẩn quốc tế.
04/06/2025